Kilpailujen Ruusut ja Risut
Ruusut&Risut Hautra JM kilpailulle, joka ajettiin 07.03.2004.
Järjestäjänä toimi ÄkiUA.
Annettu kommentti
Lippulinja oli hieman hukassa, mutta muuten kaikki toimi hienosti. Pari kertaa hinaus kesti pitkään. Keli oli mahtava, rata ajettava. Palkintoihin en ota kantaa.
Väärin ja epäoikeudenmukaisesti tai ei, siihen en ota kantaa, mutta kutsussa mainittiin seuraavaa: Palkinnot: Yleinen 1-10, Nuoret ja Naiset 1-6, Yleinen kardaani 1-6. Esine/pokaalein Näinhän sielä tapahtui eli ihan kutsun/kilpailun sääntöjen mukaan, kutsuhan on osa kilpailun sääntöjä. Kardaanisarjassa taas jaetaan pisteet kuljettajille joiden perusteella sarjan päätyttyä toimitaan seuraavasti; Sarjassa jaetaan kauden päätteeksi esine- ja tavarapalkintoja luokittain seuraavasti: - yleinen 10 parasta ,- naiset 5 parasta, - nuoret 5 parasta Kilpailijat eivät maksa sarjaan osallistumisesta erikseen, ainoastaan järjestävät seurat joten, kilpailussa kilpailun palkinnot ja sarjassa sarjan.
Turha siinä on ihmetellä miks kardaanit nostettiin nuorissa finaaliin, tämähän oli nimenomaan KARDAANISARJAN OSAKILPAILU, joten ne muut autot sieltä finaaleista olis pois kuulunut. Tää on nyt vaan mun mielipide.
Nuorten finaalikarsinnan sijoitukset olisivat riittäneet maalintulojärjestyksessä myös kardaanisarjan sijoituksiksi. Kardaaneillahan oli jo sijoitus tullessaan finaalikarsinnan maaliin. Vääryys oli se, että karsinnan neljäs nostettiin A-finaaliin.
----Järjestäjät vois kattoo peiliin.Noin 200 Kuljettaa,neljä eri luokkaa palkittavia oli ruhtinaalliset 28 YHTEENSÄ????.Onko ne palkinnot niin kalliita ettei kaikkia finalisteja voi palkita.Ostotarjous rahat kun rupes menee järjestäjille palkinnot piti parantua,mites kävi????.Henkilökohtaisesti ensimmäinen ja viimein Hautra JM.ainoat plussat tulee radasta.PS.kardaaneissa ei muuten palkittu kuin 6.
Sitähän täällä on suht turha valittaa, että puolet nuorten ja naisten finalisteista olivat kardaaneja, koska KYSEESSÄ OLI KARDAANISARJAN ENSIMMÄINEN OSAKILPAILU ja tietylle määrälle kardaaneja piti saada pisteitä. Naisissahan kovempi taisto käytiin juuri kardaanien puolella. Mutta tuo palkitseminen on aivan käsittämätöntä!!! Edelleenkin, kun kyseessä on KARDAANISARJAN OSAKILPAILU olisi ehkä kannattanut palkita myös kardaanisarjassa menestyneitä!!! Nyt nuorissa sai 3 ja naisissa 2 kardaanisarjan parasta pokaalit. Ei olisi ollut kovin suuri sijoitus ostaa edes pokaalit kaikille finalisteille, kun taas kuuluttaja kehuu koko päivän HIENOISTA JA HYVISTÄ palkinnoista... Kyllä ÄkiUA:n kannattaisi edes postissa lähettää lopuille finalisteille pokaalit. (No ehkä hieman liioiteltua... Tai ei sittenkään kun pidetään mielessä mikä kisa) Mutta jos järjestetään kardaanisarjan osakilpailu, kannattaisi tuota palkitsemista hieman harkita. Olipa varmaan ensimmäinen kisa, jossa ei palkittu kaikkia finalisteja (mitä järkeä oli kardaanissakin palkita 10?!?!?) Joo, hieno idea, palkitaan 3/4 finalisteista. Herätkää!
Nuorissa ja naisissa ajokaavio oli siksi hieman erikoinen, koska pisteet piti saada kardaaniautoille. Tästä johtui kankien "suosinta". Voihan asiaa ajatella myös siltä kantilta että oli nuorille ja naisille varmaankin mukavaa että kaikkilla vetotavoilla pääsi kisaan ajamaan.
Pikkasen olisi saanut olla lisää lippuja varsinkin törkeähköt työntämiset ja peräänajot ihmetytti. WC:t olivat olivat surkeita ja niitä olisi saanut olla lisää. Varikot vähän kapeat mutta riittävät. Kioski toimi. Ilmoittutuminen oli asiallisesti sisätiloissa. Arvosanaksi 8.
Risuja: Nuorten luokan kaavio täysi fiasko,kardaaniautoille petattiin kaaviolla vähintään neljä A-finaalipaikkaa ja sitten vielä finaalikarsinta, mistä meni A:han lähdön ykkönen ja neljäs !!! Kyse oli nuorten Jm-nopeuskilpailusta, missä parhaat pitäisi palkita nopeuden eikä auton vetotavan mukaan.
Ja risuja satelee....lippuja ei paljon jaeltu, sai ohitella keltasilla, sai vetää toista päin ihan huoletta. Sitten palkinnoista, pytyt oli ihan hienot, mutta miksi palkittiin vaan 6 kun finaalissakin oli 8 ?? Ja kun tämä nyt oli kardaanisarjan osakilpailu niin olis niitä kardaanikuskeja sitten pitäny muistaa, noin niinku nuorten ja naisten luokissa. Eikä edes palkintojen jaossa mainittu kun pytyn saajat, olis nyt voinut mainita muutkin jotka tuloksiin pääsivät. Järjestäjä veti vaan kauheet rahat välistä..... Ja sitten plussaa....Rata oli ihan jees =)